söndag 11 maj 2014

Enkel potatiskaka

ENKEL POTATISKAKA

En potatiskaka kan man laga i en stekpanna ovanpå spisen. Särskilt bra blir den på "gammal" potatis. Skär tunna skivor av potatisen, då smälter den samman väl. Vid serveringen kan man skära potatiskakan i fyra bitar.

4 portioner

600 g potatis, gärna mandelpotatis
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 krm timjan

Tips:
Strö gärna riven ost på ytan
när du vänt på potatiskakan.

Gott att äta till:
Kassler, bräckt skinka eller
korv.


Skala och skär potatisen i ganska tunna skivor. Torka dem väl. Bryn litet matfett i en stekpanna och lägg ned potatisen. Strö över salt, peppar och timjan. Rör försiktigt i pannan med en stekspade. Platta till potatisen med stekspaden och sänk värmen så att potatisen blir genomstekt utan att brännas.

Vänd potatiskakan när den är brun på undersidan och nästan genomstekt. Stjälp upp den på ett stort lock och låt den glida tillbaka ned i stekpannan. Stek potatiskakan vackert brun också på andra sidan.

Tid för tillagning: Ca 45 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar