FÄRSFYLLDA VILTKARBONADER MED GOD SÅS
Kött från vilt, t ex rådjur, hjort, älg eller ren smakar verkligen gott, men är inte så billigt i inköp. Ett knep är att dryga ut viltköttet med en fyllning av köttfärs. Bjud gärna vår fina och ovanliga sås till.
4 portioner
8 tunna skivor benfritt viltkött,
ca 500 g
8 skivor bacon
250 g köttfärs
1 ägg
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk smör eller margarin
Sås:
2 dl buljong
1 msk vetemjöl
2 dl gräddfil
litet äkta soya
ett par skivor getmesost
eller 2 tsk messmör
Gott att äta till:
Kokt potatis, sallad, pickles eller gelé.
Putsa köttskivorna. Bulta ut dem lätt med handen. Klipp baconet i strimlor. Blanda färs, bacon, ätt, salt, peppar och paprikapulver. Arbeta färsen smidig. Lägg litet köttfärs på varje köttskiva, rulla ihop till rulader och fäst med tandpetare eller bind om med bomullssnöre.
Bryn ruladerna i litet matfett i en stekpanna. Låt dem sedan eftersteka på svag värme ca 25 minuter. Pröva med en sticka att köttet är mört - tiden beror på köttslag.
Gör under tiden såsen. Blanda buljong och mjöl i en kastrull. Låt det hela koka upp och sjuda ca 5 minuter. Tillsätt gräddfil, soya och ost eller messmör. Smaksätt ev med mer kryddor. Lägg upp ruladerna på ett serveringsfat. Häll såsen över eller servera den till.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Kött från vilt, t ex rådjur, hjort, älg eller ren smakar verkligen gott, men är inte så billigt i inköp. Ett knep är att dryga ut viltköttet med en fyllning av köttfärs. Bjud gärna vår fina och ovanliga sås till.
4 portioner
8 tunna skivor benfritt viltkött,
ca 500 g
8 skivor bacon
250 g köttfärs
1 ägg
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk smör eller margarin
Sås:
2 dl buljong
1 msk vetemjöl
2 dl gräddfil
litet äkta soya
ett par skivor getmesost
eller 2 tsk messmör
Gott att äta till:
Kokt potatis, sallad, pickles eller gelé.
Putsa köttskivorna. Bulta ut dem lätt med handen. Klipp baconet i strimlor. Blanda färs, bacon, ätt, salt, peppar och paprikapulver. Arbeta färsen smidig. Lägg litet köttfärs på varje köttskiva, rulla ihop till rulader och fäst med tandpetare eller bind om med bomullssnöre.
Bryn ruladerna i litet matfett i en stekpanna. Låt dem sedan eftersteka på svag värme ca 25 minuter. Pröva med en sticka att köttet är mört - tiden beror på köttslag.
Gör under tiden såsen. Blanda buljong och mjöl i en kastrull. Låt det hela koka upp och sjuda ca 5 minuter. Tillsätt gräddfil, soya och ost eller messmör. Smaksätt ev med mer kryddor. Lägg upp ruladerna på ett serveringsfat. Häll såsen över eller servera den till.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar