onsdag 14 maj 2014

Biffgryta med pilsnersmak

BIFFGRYTA MED PILSNERSMAK

Humlet i pilsnern ger annorlunda smak åt den här biffgrytan. Variera gärna genom att byta ut morötterna mot skivade tomater.

4 portioner

4 skivor innanlår eller
ev mörad bog av nöt
3 stora gula lökar
2 - 3 morötter
smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 dl mörk buljong
1 flaska pilsner, 33 cl
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 tsk timjan
3 - 4 msk klippt persilja

Gott att äta till:
Kokt eller råstekt potatis.


Putsa köttskivorna och dela dem ev i bitar. Skala och skiva lökarna. Skölj och skala morötterna och skär dem i stavar. Bryn köttet hastigt i litet matfett i en stekpanna. Ta upp det. Fräs lök och morötter några minuter i stekpannan.

Bryn 1 msk matfett i en tjockbottnad kastrull. Rör ned vetemjölet och späd med buljongen. Låt såsen koka 3 - 5 minuter, ta den sedan från värmen och tillsätt pilsnern. Lägg hälften av morötterna och löken i botten på en stekgryta och lägg köttet ovanpå. Krydda med salt, peppar och timjan.

Häll pilsnersåsen över och låt det hela sjuda på svag värme under lock ca 20 minuter eller tills allt är mört. Strö över persilja och servera.

Tid för tillagning: Ca 45 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar