FÄRGRIK RÄDISSALLAD
En härlig, frisk sallad, full av vitaminer och kryddiga örter. Servera salladen som en lätt lunch eller som tillbehör till varmrätten.
4 portioner
2 knippen rädisor
2 tomater
1 liten zucchini
2 röda paprikor
1 liten kålrabbi
1/4 knippa gräslök
½ knippa dill
1/4 låda smörgåskrasse
Dressing:
3 msk gräddfil
1 msk vitvinsvinäger
1 msk stark osötad senap
salt, peppar
5 msk olja
blandade sorters bladsallad
Skölj och ansa grönsakerna. Skiva rädisorna i tunna skivor och tomaterna i klyftor. Kärna ur och strimla zucchinin. Strimla paprikan. Skala kålrabbin och riv den grovt. Skölj och torka av gräslök och dill. Riv dillen grovt och skär gräslöken i små ringar. Klipp av krassen och blanda örter och grönsaker i en skål.
Blanda gräddfil, vinäger och senap. Krydda kraftigt med salt och peppar. Blanda ned oljan litet i taget under vispning tills dressingen är jämn och blank. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Se till så att alla ingredienser är täckta av dressingen och låt salladen dra 10 minuter. Lägg upp salladsbladen på tallrikar och fördela grönsakerna ovanpå.
Servera med vitt osötat bröd.
Ca 30 minuter att tillaga
En härlig, frisk sallad, full av vitaminer och kryddiga örter. Servera salladen som en lätt lunch eller som tillbehör till varmrätten.
4 portioner
2 knippen rädisor
2 tomater
1 liten zucchini
2 röda paprikor
1 liten kålrabbi
1/4 knippa gräslök
½ knippa dill
1/4 låda smörgåskrasse
Dressing:
3 msk gräddfil
1 msk vitvinsvinäger
1 msk stark osötad senap
salt, peppar
5 msk olja
blandade sorters bladsallad
Skölj och ansa grönsakerna. Skiva rädisorna i tunna skivor och tomaterna i klyftor. Kärna ur och strimla zucchinin. Strimla paprikan. Skala kålrabbin och riv den grovt. Skölj och torka av gräslök och dill. Riv dillen grovt och skär gräslöken i små ringar. Klipp av krassen och blanda örter och grönsaker i en skål.
Blanda gräddfil, vinäger och senap. Krydda kraftigt med salt och peppar. Blanda ned oljan litet i taget under vispning tills dressingen är jämn och blank. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Se till så att alla ingredienser är täckta av dressingen och låt salladen dra 10 minuter. Lägg upp salladsbladen på tallrikar och fördela grönsakerna ovanpå.
Servera med vitt osötat bröd.
Ca 30 minuter att tillaga
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar