tisdag 20 maj 2014

Dagens kryddkotlett

"DAGENS" KRYDDKOTLETT

En fin kombination av fläskkotlett, paprika och lök. Skär gärna bort fettet på kotletterna efter stekningen.

4 portioner

4 fläskkotletter
½ tsk salt
½ tsk paprikapulver
½ tsk timjan
1 krm svartpeppar
2 röda eller gröna paprikor
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
1 dl köttbuljong

Serveringstips:
Kokt potatis, potatismos eller
ris och sallad.


Blanda salt och kryddor och gnid in kotletterna med blandningen. Ansa paprikorna och skär dem i strimlor. Skala och skiva lökarna. Smält 1 msk matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Fräs paprika och lök tills det är mjukt. Ta upp det ur pannan. Blanda ned paprika och lök i pannan och häll på buljongen. Låt alltsammans koka under lock på svag värme ca 20 minuter.

Smaka av skyn och servera kotletterna.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 25 - 30 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar