"DAGENS" KRYDDKOTLETT
En fin kombination av fläskkotlett, paprika och lök. Skär gärna bort fettet på kotletterna efter stekningen.
4 portioner
4 fläskkotletter
½ tsk salt
½ tsk paprikapulver
½ tsk timjan
1 krm svartpeppar
2 röda eller gröna paprikor
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
1 dl köttbuljong
Serveringstips:
Kokt potatis, potatismos eller
ris och sallad.
Blanda salt och kryddor och gnid in kotletterna med blandningen. Ansa paprikorna och skär dem i strimlor. Skala och skiva lökarna. Smält 1 msk matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Fräs paprika och lök tills det är mjukt. Ta upp det ur pannan. Blanda ned paprika och lök i pannan och häll på buljongen. Låt alltsammans koka under lock på svag värme ca 20 minuter.
Smaka av skyn och servera kotletterna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 25 - 30 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar