måndag 5 maj 2014

Banansufflé

BANANSUFFLÉ

Imponera med en sufflé som höjer sig vackert i ugnen. Men kom ihåg att låta gästerna sitta och vänta på sufflén och inte tvärtom.

4 portioner

3 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1½ dl mjölk
4 äggulor
5 äggvitor
4 msk socker
rivet skal av 1 citron
1½ banan

Serveringstips:
Servera sufflén med en klick vispad
grädde. Färsk frukt, t ex skivade jord-
gubbar eller kiwi, är också gott till.


Smält matfettet i en kastrull. Strö över mjölet och låt det fräsa någon minut. Vispa ned mjölken och låt det koka på svag värme några minuter. Vispa de 5 äggvitorna styva och vispa äggulor, socker och citronskal tjockt och pösigt. Blanda ned äggulesmeten i kastrullen och vänd sedan ned äggvitorna.

Skala och skiva bananerna och blanda ned dem i smeten. Häll smeten i en smord suffléform eller annan ugnssäker form. Baka sufflén i nedre delen av ugnen i 175° 30 - 35 minuter eller tills den stelnat och höjt sig.

Servera sufflén genast.

Tid att tillaga:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen 30 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar