ANANASBÅL
Inför trädgårdsfesten kan det här receptet komma väl till pass. Friskt och fräscht smakar den här ananasbålen. Vill man, kan man emellertid byta vin och konjak mot alkoholfritt vin eller cider.
8 - 10 portioner
1 flaska torrt vitt vin
1 burk ananasjuice, 450 g
2 kiwifrukter
400 - 500 g färska jordgubbar
(3/4 - 1 l)
2 msk konjak
isbitar
Tips:
Om du lägger jordgubbar eller hallon
i islådans fack och häller på vatten, så
får du läckra isbitar med extra färg och
smak.
Blanda vin och ananasjuice i en bålskål. Skala kiwifrukterna. Skölj jordgubbarna. Skär kiwi och jordgubbar i skivor. Lägg frukten i skålen och tillsätt konjaken. Tillsätt isbitar strax före servering.
Tid för tillagning: 10 minuter.
Inför trädgårdsfesten kan det här receptet komma väl till pass. Friskt och fräscht smakar den här ananasbålen. Vill man, kan man emellertid byta vin och konjak mot alkoholfritt vin eller cider.
8 - 10 portioner
1 flaska torrt vitt vin
1 burk ananasjuice, 450 g
2 kiwifrukter
400 - 500 g färska jordgubbar
(3/4 - 1 l)
2 msk konjak
isbitar
Tips:
Om du lägger jordgubbar eller hallon
i islådans fack och häller på vatten, så
får du läckra isbitar med extra färg och
smak.
Blanda vin och ananasjuice i en bålskål. Skala kiwifrukterna. Skölj jordgubbarna. Skär kiwi och jordgubbar i skivor. Lägg frukten i skålen och tillsätt konjaken. Tillsätt isbitar strax före servering.
Tid för tillagning: 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar