lördag 19 april 2014

Ungersk korvpanna

UNGERSK KORVPANNA

Det är sannerligen inte bara i vårt land man serverar korv. I Ungern, t ex, har man en gammal fin korvtradition med många spännande sorter att välja bland. Därifrån kommer det här receptet på en god vardagsrätt.

4 portioner

200 g salamikorv
4 wienerkorvar
2 gröna paprikor
3 tomater
2 gula lökar
3 - 4 ägg
1 tsk paprikapulver

Gott att äta till:
Grovt rågbröd och smör.


Skär salamikorven i strimlor och wienerkorven i ca 2 cm långa bitar. Skölj paprikor och tomater. Dela paprikorna och ta noga bort alla kärnor. Skär paprikorna i strimlor och tomaterna i skivor. Skala och skiva löken.

Fräs salami och wienerkorv ett par minuter i stekpanna utan matfett. Tillsätt lök och paprika och låt dem bli mjuka. Lägg i tomatskivorna och låt dem bli genomvarma. Vispa upp äggen helt lätt och sänk värmen. Häll äggen över alltsammans i stekpannan. Rör försiktigt hela tiden tills äggen stelnat.

Strö över paprikapulver och servera.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar