lördag 19 april 2014

Ministerschnitzel

MINISTERSCHNITZEL

Ministerschnitzel är en tunn skiva köttfärs, som är panerad och stekt som wienerschnitzel. Därigenom blir den betydligt billigare än originalrätten, som görs på kalvfilé eller kalvinnanlår. Den klassiska garneringen kan man lägga på i alla fall.

4 portioner

500 g kalvfärs eller ren nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl vatten
2 msk smör eller margarin
4 citronskivor
4 ansjovisfiléer
2 tsk kapris

Panering:
1 ägg
2 msk ströbröd
2 msk vetemjöl

Gott att äta till:
Potatismos eller råstekt potatis
och grönsallad.


Blanda färs, ägg, salt och peppar. Arbeta färsen smidig och späd med vattnet. Forma färsen till 4 schnitzlar, ca 1 cm tjocka.

Vispa upp ägget till paneringen. Blanda ströbröd och vetemjöl. Pensla schnitzlarna med ägget och vänd dem sedan i ströbrödsblandningen. Låt ytan torka till en aning. Bryn matfettet i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 2 minuter på varje sida, tills de är jämnt bruna. De behöver inte vara helt genomstekta.

Lägg upp schnitzlarna på serveringsfat. Garnera med citronskivor, ansjovis och kapris. Servera genast.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar