SPAGHETTI MED SVAMPRÖRA
Har man tillgång till färsk svamp kan man med fördel använda den till spaghettiröra. Det går lika bra med kantareller, champinjoner eller blandsvamp. Röran kan naturligtvis också serveras till ris eller potatismos allt efter önskan.
4 portioner
Ca 200 g spaghetti
vatten, salt
1 liten gul lök
300 g färsk svamp
4 tomater
3 msk matolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk basilika
2 msk finklippt gräslök
Koka spaghettin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Gör under tiden i ordning svampröran. Skala och hacka löken. Rensa svampen. Skär den i bitar. Skölj tomaterna och dela dem i klyftor. Fräs löken utan att den får ta färg i litet olja i en stekpanna. Tillsätt svamp och tomatklyftor. Låt det hela fräsa på svag värme i ca 5 minuter. Krydda med salt, peppar och basilika.
Strö över gräslök och servera svampröran till spaghettin.
Svampröran blir också en god fyllning i crêpes eller omeletter.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Har man tillgång till färsk svamp kan man med fördel använda den till spaghettiröra. Det går lika bra med kantareller, champinjoner eller blandsvamp. Röran kan naturligtvis också serveras till ris eller potatismos allt efter önskan.
4 portioner
Ca 200 g spaghetti
vatten, salt
1 liten gul lök
300 g färsk svamp
4 tomater
3 msk matolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk basilika
2 msk finklippt gräslök
Koka spaghettin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Gör under tiden i ordning svampröran. Skala och hacka löken. Rensa svampen. Skär den i bitar. Skölj tomaterna och dela dem i klyftor. Fräs löken utan att den får ta färg i litet olja i en stekpanna. Tillsätt svamp och tomatklyftor. Låt det hela fräsa på svag värme i ca 5 minuter. Krydda med salt, peppar och basilika.
Strö över gräslök och servera svampröran till spaghettin.
Svampröran blir också en god fyllning i crêpes eller omeletter.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar