FLÄSKFILÉ I GOD GRÄDDSÅS
Denna fläskfilé serveras med en pikant sås som ger den en italiensk prägel. Servera gärna rätten med färsk pasta som omväxling.
4 portioner
Ca 500 g fläskfilé
ca 2½ msk vetemjöl
3/4 tsk salt
1 krm svart- eller vitpeppar
ca 3 msk smör eller margarin
2 dl vitt vin eller saften av
½ citron + 1½ dl vatten
2 msk hackad schalottenlök
eller 1 gul lök
1 msk pressad citronsaft
1½ dl vispgrädde
2 tsk persilja
Skär fläskfilén i skivor på längden. Blanda mjölet med salt och peppar. Vänd köttskivorna i mjölblandningen.
Värm upp matfett i en stor stekpanna och bryn köttet tills det är genomstekt. Lägg i litet mer matfett om det visar sig nödvändigt. Lägg det stekta köttet på ett varmt fat.
Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg den i stekpannan och tillsätt vin eller vatten och citronsaft. Låt vätskan koka tills ungefär hälften av den ursprungliga vätskan återstår. Tillsätt vispgrädden och låt såsen småsjuda tills den har tjocknat litet. Häll såsen över köttet och strö på persilja.
Tid för tillagning: 20 minuter.
Denna fläskfilé serveras med en pikant sås som ger den en italiensk prägel. Servera gärna rätten med färsk pasta som omväxling.
4 portioner
Ca 500 g fläskfilé
ca 2½ msk vetemjöl
3/4 tsk salt
1 krm svart- eller vitpeppar
ca 3 msk smör eller margarin
2 dl vitt vin eller saften av
½ citron + 1½ dl vatten
2 msk hackad schalottenlök
eller 1 gul lök
1 msk pressad citronsaft
1½ dl vispgrädde
2 tsk persilja
Skär fläskfilén i skivor på längden. Blanda mjölet med salt och peppar. Vänd köttskivorna i mjölblandningen.
Värm upp matfett i en stor stekpanna och bryn köttet tills det är genomstekt. Lägg i litet mer matfett om det visar sig nödvändigt. Lägg det stekta köttet på ett varmt fat.
Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg den i stekpannan och tillsätt vin eller vatten och citronsaft. Låt vätskan koka tills ungefär hälften av den ursprungliga vätskan återstår. Tillsätt vispgrädden och låt såsen småsjuda tills den har tjocknat litet. Häll såsen över köttet och strö på persilja.
Tid för tillagning: 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar