måndag 21 april 2014

Rallarfärs

RALLARFÄRS

Tänk så trevligt att samlas kring en spännande och mustig gryta. Här använder vi köttfärs, lök, tomater och vita bönor. Vi kryddar gott med chilipulver och strör knaperstekt bacon över. En lättlagad och populär vardagsrätt, som verkligen får det att vattnas i munnen.

4 portioner

500 g blandfärs
1 msk smör eller margarin
2 gula lökar
1 purjolök
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 - 1½ tsk chilipulver
6 skivor bacon
1 burk vita bönor i tomatsås, ca 450 g

Gott att äta till:
Bröd och sallad.


Bryn köttfärsen i litet matfett i en stekpanna. Skala och hacka lökarna. Tillsätt dem och låt dem brynas tillsammans med färsen. Skölj och ansa purjolöken och skär den i strimlor. Tillsätt purjolöken samt tomaterna med sitt spad. Krydda med salt, peppar och chilipulver. Låt grytan puttra 10 - 12 minuter.

Fräs under tiden baconskivorna i torr, het stekpanna. Ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Tillsätt de vita bönorna till grytan och låt alltsammans bli ordentligt genomvarmt. Bryt baconskivorna i mindre bitar och strö dem över före serveringen.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar