FRISKA SOMMARDRINKAR
Det är gott att ta en uppfriskande drink efter solbadet på terrassen en het sommardag. Gör i ordning drinkarna i förväg och ha dem beredda när törsten blir för påträngande.
4 portioner av vardera drinken
Aprikosdrink:
5 dl aprikosjuice eller nektar
5 dl Ginger Ale
pressad citronsaft
socker
Citrondrink:
1 dl socker
2 dl vatten
1 dl färska hackade myntablad
pressad saft av 2 apelsiner
pressad saft av 1 grapefrukt
pressad saft av 1 lime eller citron
1 liten burk ananasjuice, ca 150 g
1 l läsk med citrussmak eller sockerdricka
Garnering:
myntablad
Aprikosdrink:
Blanda aprikosnektar och Ginger Ale. Ställ det kallt för avkylning. Doppa glaskanten i citronsaft och därefter i socker. Häll upp drinken i glasen och servera.
Citrondrink:
Blanda socker och vatten i en gryta. Låt det koka några minuter så att det bildas en litet trögflytande vätska. Häll den över de hackade myntabladen och låt blandningen dra ca 15 minuter. Sila sedan blandningen.
Blanda de olika fruktsafterna, tillsätt myntalagen och ställ blandningen kallt 2 - 3 timmar. Tillsätt välkyld läsk eller sockerdricka. Häll upp drinken i glas, garnera med färska myntablad och servera.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter + tid för avkylning, 2 - 3 timmar.
Det är gott att ta en uppfriskande drink efter solbadet på terrassen en het sommardag. Gör i ordning drinkarna i förväg och ha dem beredda när törsten blir för påträngande.
4 portioner av vardera drinken
Aprikosdrink:
5 dl aprikosjuice eller nektar
5 dl Ginger Ale
pressad citronsaft
socker
Citrondrink:
1 dl socker
2 dl vatten
1 dl färska hackade myntablad
pressad saft av 2 apelsiner
pressad saft av 1 grapefrukt
pressad saft av 1 lime eller citron
1 liten burk ananasjuice, ca 150 g
1 l läsk med citrussmak eller sockerdricka
Garnering:
myntablad
Aprikosdrink:
Blanda aprikosnektar och Ginger Ale. Ställ det kallt för avkylning. Doppa glaskanten i citronsaft och därefter i socker. Häll upp drinken i glasen och servera.
Citrondrink:
Blanda socker och vatten i en gryta. Låt det koka några minuter så att det bildas en litet trögflytande vätska. Häll den över de hackade myntabladen och låt blandningen dra ca 15 minuter. Sila sedan blandningen.
Blanda de olika fruktsafterna, tillsätt myntalagen och ställ blandningen kallt 2 - 3 timmar. Tillsätt välkyld läsk eller sockerdricka. Häll upp drinken i glas, garnera med färska myntablad och servera.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter + tid för avkylning, 2 - 3 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar