onsdag 23 april 2014

Rabarbercoupe

RABARBERCOUPE

Visst är den en delikatess, den riktigt späda rabarbern? I kompott eller kräm, i soppa, paj eller knyten. Här har vi valt att blanda rabarberkompotten med glass och bananer till en dessert som vi kan lova att alla kommer att bli stormförtjusta i.

4 personer

4 - 6 späda rabarberstjälkar
1½ - 2 dl socker
4 bananer
½ l vaniljglass

Gott att äta till:
En saftig sockerkaka med citronsmak,
vanliga dessertrån eller mandelkakor.


Skölj rabarbern, skär dem i bitar och lägg den i en kastrull. Strö socker över och ställ kastrullen på svag värme med locket på. Låt den stå tills rabarbern smält och låt den därefter svalna.

Skiva bananerna. Fördela hälften av bananskivorna i coupeglas. Lägg upp glassen högt ovanpå och garnera överst med resten av bananerna och rabarberkompotten.

Pröva gärna någon annan frukt än rabarber, t ex plommon eller krusbär. När man har bråttom tar man 1 burk ananaskross eller 1 burk fruktcocktail.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar