onsdag 23 april 2014

Läskande äppelbål

LÄSKANDE ÄPPELBÅL

En frisk och läskande bål passar vid många tillfällen, inte minst vid ungdomsbjudningar eller trädgårdsfester sommartid. Före serveringen kan man lägga i några iskuber om så önskas.

1½ liter bål

2 äpplen
1½ citron
1½ l äppelmust eller cider
några hela nejlikor


Skölj äpplen och citron mycket väl. Torka dem.

Skär äpplena och den halva citronen i lövtunna skivor. Lägg dem i en stor skål. Pressa saften ur den hela citronen. Häll citronsaft och äppelmust i skålen och tillsätt nejlikorna. Låt det hela stå och dra en stund på kall plats före servering.

Det är både gott och dekorativt att lägga i några bär, t ex jordgubbar eller hallon, i bålen vid serveringen.


Tid för tillagning: Ca 15 minuter + tid för bålen att stå kallt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar