onsdag 23 april 2014

Ostbiffar

OSTBIFFAR

Om man fyller vanliga färsbiffar med ost och paprika blir de genast mer intressanta. Man kan använda antingen riven ost eller smältost till fyllningen - i sista fallet kan man utesluta grädden.

4 portioner

400 g blandfärs
1 ägg
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 kokta kalla potatisar
1 msk potatismjöl
ca 2 dl mjölk
1 grön paprika
3 dl riven ost, t ex Herrgård
2 msk grädde
2 msk smör eller margarin

Gott att äta till:
Stekt potatis och sallad.


Blanda köttfärs, ägg och kryddor. Riv eller mosa potatisarna och tillsätt dem samt potatismjölet. Späd med mjölken och arbeta snabbt samman färsen.

Skölj och dela paprikan mitt itu. Ta noga bort alla kärnor. Skär paprikan i mycket fina tärningar. Blanda ost, paprika och grädde. Forma färsen till tunna biffar och lägg en klick fyllning på varje. Vik ihop dem på mitten och forma dem jämna. Stek biffarna i litet matfett i en stekpanna så att de får fin färg på bägge sidor och verkar genomstekta.

Vispa gärna ur stekpannan med litet mjölk eller grädde och häll skyn över biffarna före serveringen.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar