ALLIANCE-MARMELAD
Om man blandar flera olika slags bär och frukt får man en verkligt god marmelad. Konserverad ananas passar utmärkt tillsammans med rabarber, som har en litet syrlig smak. Det går bra att använda krossad ananas eller ananasringar.
Ca 2 l marmelad
1 kg rabarber
1 burk konserverad ananas, ca 400 g
saft av 1 citron
ca 7 dl socker
konserveringsmedel
Skölj och skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm långa. Lägg rabarbern i en gryta och häll över 2 dl av ananasspadet. Låt det hela koka upp och koka under lock ca 5 minuter.
Skär ananasen i bitar om den är hel. Blanda den med sockret. Lägg allt i grytan och låt det stå på svag värme tills sockret har smält. Rör om väl. Låt allt koka upp igen och koka 10 - 15 minuter.
Häll upp marmeladen på varma rengjorda burkar. Skölj gärna ur dem med konserveringsmedel först. Bind över burkarna och förvara dem svalt.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Om man blandar flera olika slags bär och frukt får man en verkligt god marmelad. Konserverad ananas passar utmärkt tillsammans med rabarber, som har en litet syrlig smak. Det går bra att använda krossad ananas eller ananasringar.
Ca 2 l marmelad
1 kg rabarber
1 burk konserverad ananas, ca 400 g
saft av 1 citron
ca 7 dl socker
konserveringsmedel
Skölj och skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm långa. Lägg rabarbern i en gryta och häll över 2 dl av ananasspadet. Låt det hela koka upp och koka under lock ca 5 minuter.
Skär ananasen i bitar om den är hel. Blanda den med sockret. Lägg allt i grytan och låt det stå på svag värme tills sockret har smält. Rör om väl. Låt allt koka upp igen och koka 10 - 15 minuter.
Häll upp marmeladen på varma rengjorda burkar. Skölj gärna ur dem med konserveringsmedel först. Bind över burkarna och förvara dem svalt.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar