MARÄNG-FRUKTKRÄM
Den här desserten går snabbt och lätt att tillreda. Både vuxna och barn lär bli förtjusta i den goda maräng-fruktkrämen.
4 portioner
Ca 1 dl socker
1 msk maizena
5 dl mjölk
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
5 dl frukt i tärningar,
färsk välmogen eller konserverad
Garnering:
2 msk flagad mandel
Blanda ½ dl socker, maizena, mjölk och äggulor i en tjockbottnad gryta. Häll äggvitorna i en skål. Sjud krämen under kraftig vispning. Häll krämen i en skål och tillsätt vaniljsockret. Vispa krämen tills den svalnat.
Lägg frukten i en ugnssäker, smord form och häll över krämen. Vispa äggvitorna till hårt, vitt skum och tillsätt resten av sockret, litet i taget, under vispning. Bred ut äggmassan över krämen och strö över rostad, flagad mandel.
Ställ in fatet mitt i ugnen vid 200° och grädda tills vitan fått litet färg, ca 5 minuter.
Tid för tillagning: 20 minuter, varav 5 minuter i ugnen.
Den här desserten går snabbt och lätt att tillreda. Både vuxna och barn lär bli förtjusta i den goda maräng-fruktkrämen.
4 portioner
Ca 1 dl socker
1 msk maizena
5 dl mjölk
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
5 dl frukt i tärningar,
färsk välmogen eller konserverad
Garnering:
2 msk flagad mandel
Blanda ½ dl socker, maizena, mjölk och äggulor i en tjockbottnad gryta. Häll äggvitorna i en skål. Sjud krämen under kraftig vispning. Häll krämen i en skål och tillsätt vaniljsockret. Vispa krämen tills den svalnat.
Lägg frukten i en ugnssäker, smord form och häll över krämen. Vispa äggvitorna till hårt, vitt skum och tillsätt resten av sockret, litet i taget, under vispning. Bred ut äggmassan över krämen och strö över rostad, flagad mandel.
Ställ in fatet mitt i ugnen vid 200° och grädda tills vitan fått litet färg, ca 5 minuter.
Tid för tillagning: 20 minuter, varav 5 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar