torsdag 24 april 2014

Mannagrynspudding

MANNAGRYNSPUDDING

Har man serverat t ex grönsakssoppa till middag behöver man kanske en något mer mättande efterrätt. Mannagrynspudding är en gammaldags efterrätt, som vi för all del inte ska glömma bort. Den passar bra i just sådana sammanhang.

4 portioner

8 dl mjölk
1 1/4 dl mannagryn
½ - 1 tsk salt
1 msk socker
½ dl russin
1 msk rivet citronskal
1 msk smör eller margarin
2 ägg
smör eller margarin till formen

Gott att äta till:
Sylt, saftsås eller mosade, sockrade,
färska bär.


Koka upp mjölken. Vispa ned mannagrynen. Låt det hela koka upp och sedan koka på svag värme 4 - 5 minuter. Rör då och då. Tillsätt salt, socker, russin, rivet citronskal och matfett. Ta kastrullen från värmen och låt gröten svalna.

Rör ned äggen, ett i sänder. Häll gröten i en smord, ugnssäker form och grädda i ugn vid 200 - 225° ca 35 minuter eller tills puddingen fått vacker färg och verkar genomgräddad.

Mannagrynspudding kan också smaksättas med några rivna bittermandlar eller med syltat apelsinskal.


Tid för tillagning: Ca 1 timme, varav ca 35 minuter
i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar