JANES CITRONDESSERT
Citrondesserten har en fluffig konsistens, inte som fromage - mer sufflé.
4 portioner
2 1/3 dl socker
2 msk vetemjöl
3 msk pressad citronsaft
2 ägg
2½ dl mjölk
Vispa socker, mjöl, pressad citronsaft, äggulor och mjölk i en skål över ett sjudande vattenbad tills det tjocknat till. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt dem försiktigt i skålen med citronmassan.
Täck med lock eller aluminiumfolie och koka i vattenbadet 55 minuter. Lyft inte på locket eller folien under koktiden.
Servera desserten.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Citrondesserten har en fluffig konsistens, inte som fromage - mer sufflé.
4 portioner
2 1/3 dl socker
2 msk vetemjöl
3 msk pressad citronsaft
2 ägg
2½ dl mjölk
Vispa socker, mjöl, pressad citronsaft, äggulor och mjölk i en skål över ett sjudande vattenbad tills det tjocknat till. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt dem försiktigt i skålen med citronmassan.
Täck med lock eller aluminiumfolie och koka i vattenbadet 55 minuter. Lyft inte på locket eller folien under koktiden.
Servera desserten.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar