KYCKLINGGRYTA MED BACON
En kyckling räcker gott och väl till fyra portioner, då man som här gör en gryta med bacon, svamp och lök. Man kan naturligtvis också välja höns, men beräkna då litet längre koktid.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
100 g bacon
1 burk champinjoner, ca 200 g
4 - 6 små gula lökar
1 msk smör eller margarin
1 - 1½ tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 lagerblad
1 krossad vitlöksklyfta
3 dl rödvin eller buljong + svampspad
Gott att äta till:
Kokt ris och tomater.
Stycka kycklingen i portionsbitar. Skär baconskivorna i strimlor, skiva champinjonerna och skala löken. Bryn kycklingbitarna i matfettet i en stekpanna. Lägg över bitarna i en gryta. Bryn bacon, lök och champinjoner och lägg över alltsammans i grytan. Tillsätt salt, kryddor, vitlök och vin eller buljong + svampspad.
Låt allt puttra under lock på svag värme ca 25 minuter. Smaksätt med mer salt och peppar om så behövs.
Om buljong används som vätska kan man tillsätta ett par msk tomatpuré.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
En kyckling räcker gott och väl till fyra portioner, då man som här gör en gryta med bacon, svamp och lök. Man kan naturligtvis också välja höns, men beräkna då litet längre koktid.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
100 g bacon
1 burk champinjoner, ca 200 g
4 - 6 små gula lökar
1 msk smör eller margarin
1 - 1½ tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 lagerblad
1 krossad vitlöksklyfta
3 dl rödvin eller buljong + svampspad
Gott att äta till:
Kokt ris och tomater.
Stycka kycklingen i portionsbitar. Skär baconskivorna i strimlor, skiva champinjonerna och skala löken. Bryn kycklingbitarna i matfettet i en stekpanna. Lägg över bitarna i en gryta. Bryn bacon, lök och champinjoner och lägg över alltsammans i grytan. Tillsätt salt, kryddor, vitlök och vin eller buljong + svampspad.
Låt allt puttra under lock på svag värme ca 25 minuter. Smaksätt med mer salt och peppar om så behövs.
Om buljong används som vätska kan man tillsätta ett par msk tomatpuré.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar