KORV- OCH SVAMPGRYTA
Korv och svamp är en god kombination. Har man egenhändigt plockad svamp i frysen är den utmärkt att använda i den här gryträtten. Annars kan man använda konserverade champinjoner eller blandsvamp.
4 portioner
2 burkar konserverad svamp
eller motsvarande mängd djupfryst
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl buljong
500 g prinskorv
4 tomater
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ tsk timjan
Gott att äta till:
Potatispuré eller bröd och en sallad.
Skär svampen i skivor eller bitar. Bryn dem i litet matfett i en gryta. Strö över mjölet och späd med buljongen. Låt sjuda 8 - 10 minuter.
Bryn korvarna i resten av matfettet. Skålla och flå tomaterna och blanda ned korv och tomater i grytan. Låt inte grytan koka, då spricker korvarna. Smaksätt med salt, peppar och timjan.
Man kan också laga rätten på falu- eller wienerkorv.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter
Korv och svamp är en god kombination. Har man egenhändigt plockad svamp i frysen är den utmärkt att använda i den här gryträtten. Annars kan man använda konserverade champinjoner eller blandsvamp.
4 portioner
2 burkar konserverad svamp
eller motsvarande mängd djupfryst
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl buljong
500 g prinskorv
4 tomater
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ tsk timjan
Gott att äta till:
Potatispuré eller bröd och en sallad.
Skär svampen i skivor eller bitar. Bryn dem i litet matfett i en gryta. Strö över mjölet och späd med buljongen. Låt sjuda 8 - 10 minuter.
Bryn korvarna i resten av matfettet. Skålla och flå tomaterna och blanda ned korv och tomater i grytan. Låt inte grytan koka, då spricker korvarna. Smaksätt med salt, peppar och timjan.
Man kan också laga rätten på falu- eller wienerkorv.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar