söndag 20 april 2014

Potatiskaka med köttfärs

POTATISKAKA MED KÖTTFÄRS

Potatis blir man aldrig trött på. Det är alltid lika pålitlig och bra vardagsmat. Man kan laga potatisrätter på spisen eller i ugn och de är lätta att variera med olika grönsaker, kött och kryddor för att få omväxling i både smak och utseende.

4 portioner

800 g potatis
2 - 3 morötter
2 gula lökar
200 g blandfärs
1 msk smör eller margarin
½ tsk salt
smör eller margarin till formen
2 ägg
5 dl mjölk
2 tsk salt
vitpeppar
4 msk riven ost

Gott att äta till:
Strimlad salladskål med tunna
skivor av färsk gurka.


Skala och skiva potatisen, morötterna och löken. Bryn köttfärsen i matfettet och smaksätt med ½ tsk salt. Varva köttfärsen med potatis-, morots- och lökskivorna i en smord ugnssäker form. Översta lagret bör vara potatis.

Vispa samman ägg och mjölk och krydda med salt och peppar. Häll äggsmeten över alltsammans i formen. Strö på den rivna osten och grädda i 200° ca 45 minuter eller tills äggmjölken stannat och ytan är läckert brun.

Gör gärna större sats och frys in portionsvis i aluminiumformar.


Tid för tillagning: Ca 1 timme varav ca 45 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar