tisdag 22 april 2014

Kryddat pastafat

KRYDDAT PASTAFAT

Kan man tröttna på pasta? (Nej, det kan man inte, säger Bella!) Detta underbara pastafat blir säkert familjens nya favoriträtt. Prova!

3 - 4 portioner

Ca 125 g pasta, ev med spenat
vatten, salt
2½ dl färskost, t ex keso
2½ dl crème fraîche
1 tsk HP-sås
1 krm oregano
1 krm dragon
1 krm basilika
tabasco
salt, peppar
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad lök
2 msk hackad paprika
2 msk smör eller margarin
paprikapulver


Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten. Pastan ska vara al dente, d v s ge litet tuggmotstånd. Låt den rinna av i ett durkslag.

Blanda färskost, crème fraîche, HP-sås, örtkryddor, tabasco, salt och peppar. Pressa i vitlöken. Fräs lök och paprika i matfett och rör ned det i ostblandningen. Tillsätt pastan och blanda om väl. Lägg upp blandningen i ett smort ugnssäkert fat. Krydda med paprikapulver.

Grädda på galler litet under mitten i ugnen vid 175° ca 30 - 40 minuter.


Tid för tillagning: Ca 1 timme, varav 30 - 40 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar