ÄNGLAMAT
Änglamat eller Giftas är en efterrätt med äkta gammaldags charm. Lättgjord och god. Ofta har man smulor kvar i kakburkarna, annars kan man lika gärna krossa några skorpor.
4 portioner
2 dl vispgrädde
5 msk lingonsylt
1 dl kaksmulor eller skorpsmulor
Vispa grädden och vispa in lingonsylten. Blanda ned kaksmulor eller skorpsmulor. Spara litet till garnering.
Lägg upp efterrätten i en skål och strö över resten av smulorna. Extra festligt blir det om man serverar änglamaten i strutar.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
Änglamat eller Giftas är en efterrätt med äkta gammaldags charm. Lättgjord och god. Ofta har man smulor kvar i kakburkarna, annars kan man lika gärna krossa några skorpor.
4 portioner
2 dl vispgrädde
5 msk lingonsylt
1 dl kaksmulor eller skorpsmulor
Vispa grädden och vispa in lingonsylten. Blanda ned kaksmulor eller skorpsmulor. Spara litet till garnering.
Lägg upp efterrätten i en skål och strö över resten av smulorna. Extra festligt blir det om man serverar änglamaten i strutar.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar