HALLON- OCH JORDGUBBSGAZPACHO
En fruktig och söt variant av den kalla, spanska soppan gazpacho, som traditionellt görs på råa grönsaker. Servera den väl kyld i en skål eller i portionsglas.
4 personer
2½ dl hallon
1 l jordgubbar
3 dl vatten
1 dl socker
Garnering:
hallon
spån av hyvlad vit choklad
citronmeliss
Tillbehör:
ev sockerkaka
Rensa bären. Mixa hallonen och hälften av jordgubbarna tillsammans med vatten och socker till en slät puré. Passera den genom sikt och späd ev med mer vatten om soppan känns för tjock.
Skiva resten av jordgubbarna och blanda dem i soppan. Ställ soppan i kylen tills den ska serveras. Häll upp och garnera med hallon, chokladspån och citronmeliss. Servera ev med sockerkaka.
En fruktig och söt variant av den kalla, spanska soppan gazpacho, som traditionellt görs på råa grönsaker. Servera den väl kyld i en skål eller i portionsglas.
4 personer
2½ dl hallon
1 l jordgubbar
3 dl vatten
1 dl socker
Garnering:
hallon
spån av hyvlad vit choklad
citronmeliss
Tillbehör:
ev sockerkaka
Rensa bären. Mixa hallonen och hälften av jordgubbarna tillsammans med vatten och socker till en slät puré. Passera den genom sikt och späd ev med mer vatten om soppan känns för tjock.
Skiva resten av jordgubbarna och blanda dem i soppan. Ställ soppan i kylen tills den ska serveras. Häll upp och garnera med hallon, chokladspån och citronmeliss. Servera ev med sockerkaka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar