KOTLETTER MED SENAPSSÅS
4 personer
4 fläskkotletter
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
1 tsk torkad dragon
1 msk smör eller margarin till stekning
Sås:
3 finhackade schalottenlökar
1 msk smör eller olja
1 1/2 dl sky från stekpannan
2 dl vispgrädde
1 1/2 msk svensk senap
1 msk ljus fransk senap
1 - 2 tsk kinesisk soya
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk torkad dragon
ca 3 msk kapris
Krydda kotletterna med salt, peppar och smulad dragon. Bryn dem i pannan i matfett, minska värmen och stek dem nätt och jämnt färdiga. Ta upp och håll dem varma under folie på ett fat.
Vispa ur pannan med ca 1 1/2 dl vatten till en steksky. Häll upp den i en liten skål. Torka ur pannan och hetta upp den igen med smör eller olja. Fräs den finhackade löken tills den är glansig, häll på stekskyn och koka upp. Häll i grädden och låt koka 1 - 2 minuter. Smaksätt med svensk och fransk senap, soya, salt, peppar och dragon. Rör i kapris, smaka av och servera såsen till de stekta kotletterna.
4 personer
4 fläskkotletter
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
1 tsk torkad dragon
1 msk smör eller margarin till stekning
Sås:
3 finhackade schalottenlökar
1 msk smör eller olja
1 1/2 dl sky från stekpannan
2 dl vispgrädde
1 1/2 msk svensk senap
1 msk ljus fransk senap
1 - 2 tsk kinesisk soya
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk torkad dragon
ca 3 msk kapris
Krydda kotletterna med salt, peppar och smulad dragon. Bryn dem i pannan i matfett, minska värmen och stek dem nätt och jämnt färdiga. Ta upp och håll dem varma under folie på ett fat.
Vispa ur pannan med ca 1 1/2 dl vatten till en steksky. Häll upp den i en liten skål. Torka ur pannan och hetta upp den igen med smör eller olja. Fräs den finhackade löken tills den är glansig, häll på stekskyn och koka upp. Häll i grädden och låt koka 1 - 2 minuter. Smaksätt med svensk och fransk senap, soya, salt, peppar och dragon. Rör i kapris, smaka av och servera såsen till de stekta kotletterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar