TORSK MED ÄGG- OCH PERSILJESÅS
Snabblagad delikat torsk som även de minsta tycker om.
4 portioner
500 g torskfilé
1 tsk salt
Ägg- och persiljesås:
3 dl mjölk
1 dl fiskbuljong
2 msk vetemjöl
½ tsk salt
2 krm malen vitpeppar
2 hårdkokta ägg
½ knippe hackad persilja
Tillbehör:
kokt potatis
kokta gröna ärter
Sjud torsken i en kastrull med saltat vatten under lock några minuter, tills fisken är vit.
Ägg- och persiljesås:
Vispa ihop mjölk, fiskbuljong och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt sjuda 5 minuter. Salta och peppra. Tillsätt hackade ägg och persilja.
Lägg fisken på ett fat och häll över såsen. Servera med potatis och ärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar