STRIMLAD KRYDDIG LÖVBIFF PÅ PURJOPOTATIS
2 portioner
250 g lövbiff
1 msk japansk soya
1 msk chilisås
½ msk socker
1 tsk sesamolja
½ tsk nymalen svartpeppar
Servering:
300 g skalad potatis
½ purjolök
1 msk smör
salt, svartpeppar
ev koriander
Strimla lövbiffen. Rör ihop resterande ingredienser i en skål och blanda med lövbiffen. Låt dra minst 20 minuter. Koka den skalade potatisen i saltat vatten. Strimla purjolöken. Stek den i smöret på hög värme så den mjuknar och får lite färg, men inte bli bränd. Krossa potatisen och blanda med purjolöken. Salta och peppra.
Stek lövbiffen med marinaden på hög värme. Lägg köttet på potatisen och toppa ev med koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar