PURJOLÖKSGRATINERAD KOLJA
2 portioner
300 g koljafilé
salt, svartpeppar
1 liten eller ½ stor purjolök
1 msk smör
2 dl lätt crème fraîche
3 msk vatten
1 fiskbuljongtärning
Tillbehör:
potatis
150 g champinjoner
1 tsk smör
2 msk vitt vin
salt, svartpeppar
hackad persilja
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra. Dela, skölj och skiva purjolöken. Stek den i smör tills den är mjuk och har fått litet färg i en stekpanna. Lägg löken på fisken i formen.
Koka upp crème fraîche, vatten och buljongtärning. Häll det över fisken och tillaga i ugn på 200 grader ca 15 minuter. Kontrollera att fisken är klar, innertemperaturen ska vara 52 grader.
Skiva och stek champinjonerna i smör tills ångan kokat bort. Häll på vinet och låt det koka in. Salta och peppra och blanda ner lite persilja. Lägg blandningen runt fisken i formen, pressa potatisen och servera till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar