LAX UNDER OST- OCH DILLTÄCKE
Laxen är delad i tunna skivor som lindas in i en baconskiva som ger hela gratängen mycket smak tillsammans med Västerbottenost.
4 portioner
600 g laxfilé
8 skivor bacon
2 dl crème fraîche
1½ dl vispgrädde
2 msk grönsaksfond
saft av ½ citron
2½ dl riven Västerbottenost
salt, peppar
½ dl dill
Servering:
grön sparris
pressad potatis
1 citron
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär laxen i 6 - 8 bitar och linda en baconskiva runt varje. Lägg dem i en form.
Blanda crème fraîche, grädde, fond, citronsaft och ost och krydda med salt och peppar. Hacka dillen och rör i men spara litet till garnering.
Häll såsen över fisken och baka i ugnen 25 minuter tills laxen är klar och såsen fått fin färg. Strö över dill och servera med sparris, citronklyftor och pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar