onsdag 14 augusti 2024

Entrecôte med paprikasmör och äppelcoleslaw

ENTRECÔTE MED PAPRIKASMÖR 
OCH ÄPPELCOLESLAW

Festligt - entrecôte med äppelcoleslaw och kryddsmör med vitlök och paprika.

4 portioner

4 skivor entrecôte, valfri vikt
smör eller olja till stekning

Paprika- och vitlökssmör:
2 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver, gärna rökt
200 g rumstempererat smör
salt, peppar

Äppelcoleslaw:
200 g vitkål
1 morot
2 äpplen
2 dl majonnäs
1 msk honung
2 tsk dijonsenap
½ dl hackad persilja, ca 20 g
3/4 tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
ev citronsaft


Paprika- och vitlökssmör:
Skala och riv vitlöken. Vispa ihop vitlök, paprikapulver och smör, gärna med elvisp. Smaka av med salt och peppar.

Äppelcoleslaw:
Skölj och strimla kålen. Skala och strimla moroten. Strimla fint med kniv eller använd en mandolin. Skölj äpplena och riv dem grovt. Blanda med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Prova gärna att ta i citronsaft för att få litet mer syra.

Grilla köttet i grillpanna eller stek i stekpanna i litet smör eller olja till önskad stekgrad, 2 - 3 minuter på varje sida i en het panna för mediumstekt kött. Låt vila.

Servera med ugnsrostad potatis och paprika samt kryddsmör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar