tisdag 13 augusti 2024

Biff med krämig broccoli och parmesan

BIFF MED KRÄMIG BROCCOLI OCH PARMESAN

2 portioner

400 g broccoli
1 stor vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl matlagningsgrädde
25 g grovriven parmesan, ca ½ dl
färsk basilika

Servering:
250 g utskuren biff
salt, svartpeppar


Salta och peppra biffen ordentligt. Grilla eller stek den till önskad stekgrad. Låt vila innan den skärs i skivor.

Skär broccolin i buketter. Skala stjälken och skär i skivor. Skala vitlöken och skiva tunt. Stek broccolin i smöret tills den börjar mjukna. Salta och peppra. Tillsätt vitlöken och stek litet till utan att vitlöken får färg. Häll på grädden och låt det koka upp. Strö parmesan över broccolin, toppa med basilika och servera till biffen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar