tisdag 13 augusti 2024

Ångbåtsbiff med rödlök

ÅNGBÅTSBIFF MED RÖDLÖK

Avsluta veckan med en härlig biff. Massor av stekt rödlök är gott till. Fonden rundar av löksmaken på ett perfekt sätt.

2 portioner

2 utskurna biffar eller rostas à 125 g
1 msk smör
salt, svartpeppar

Stekt rödlök:
2 rödlökar
1 msk smör
1 dl vatten
½ msk koncentrerad kalvfond


Stekt rödlök:
Skala och skiva rödlökarna, inte alltför tunt. Stek löken i smör tills den fått färg. Häll på vatten och fond och koka ihop tills löken mjuknat. Smaka av med salt och peppar.

Stek köttet i smör till önskad stekgrad. Salta och peppra. Värm på löken litet extra och lägg den på köttet. Strö över persilja och servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar