SPENATPASTARULLAR MED OSTSÅS
2 portioner
6 lasagneplattor, färska
200 g fryst bladspenat
1 schalottenlök
1 klyfta vitlök
1 msk matfett
250 g keso
Ostsås:
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 dl grevéost, lagrad
salt, peppar
Servering:
blandad grönsallad
Sätt ugnen på 225°.
Fyllning:
Tina spenaten. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök, vitlök och spenat i en stekpanna med matfettet tills vätskan kokat in. Låt svalna och blanda med keso. Lägg ett par skedar av fyllningen på varje lasagneplatta och rulla ihop från kortsidan. Dela rullarna och lägg över dem med skarven nedåt i en smord, ugnsfast form.
Ostsås:
Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 3 minuter under omrörning. Tillsätt 1 dl av osten och låt den smälta i såsen. Smaka av med salt och peppar. Fördela såsen över pastarullarna. Strö över resten av osten och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Servera med en blandad sallad till.
Foto: Thomas Carlén
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar