WALLENBERGARE PÅ KYCKLINGFÄRS
Klassiska Wallenbergare görs på kalvfärs. Här görs de bulliga biffarna på kycklingfärs, minst lika gott. Servera med potatismos och gröna ärter.
4 portioner
500 g kycklingfärs
1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
2 äggulor
1 dl vispgrädde
2 msk smör
Blanda färsen (som ska vara kall) med salt, peppar och äggulor som noggrant rörs in i smeten. Blanda i grädden litet i taget, smeten ska bli en aning seg, men rör inte för länge. Forma 8 biffar. Stek biffarna i smör på medelstark värme tills de är genomstekta.
Servera biffarna med potatismos, rårörda lingon och gröna ärter.
Klassiska Wallenbergare görs på kalvfärs. Här görs de bulliga biffarna på kycklingfärs, minst lika gott. Servera med potatismos och gröna ärter.
4 portioner
500 g kycklingfärs
1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
2 äggulor
1 dl vispgrädde
2 msk smör
Blanda färsen (som ska vara kall) med salt, peppar och äggulor som noggrant rörs in i smeten. Blanda i grädden litet i taget, smeten ska bli en aning seg, men rör inte för länge. Forma 8 biffar. Stek biffarna i smör på medelstark värme tills de är genomstekta.
Servera biffarna med potatismos, rårörda lingon och gröna ärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar