STEKT RIS MED KYCKLINGFÄRS,
ANANAS OCH KOKOSFLAKES
Snabb och enkel risrätt med exotiska smaker. Bara att steka kycklingfärs, blanda med kokt ris och toppa med ananas, kokos och chili.
2 portioner
1 dl basmatiris
1 morot
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
200 g kycklingfärs
1 msk smör
1 msk finriven färsk ingefära
1 msk sriracha (chilisås)
1 msk soya
1 tsk socker
Servering:
1/4 färsk ananas
½ dl rostade kokoschips
½ färsk röd chilifrukt
litet av det finstrimlade gröna på purjolöken
ev färsk koriander
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skala och riv moroten grovt. Ansa, skölj och skiva purjolöken fint. Skala och finriv vitlöken. Stek färsen smulig och klar i smöret. Tillsätt morot, purjolök, vitlök och ingefära. Stek tills löken mjuknat och fått litet färg. Smaksätt med sriracha, soya och socker.
Vänd ned det kokta riset. Toppa ris och kycklingfärs med bitar av ananas, kokosflakes, tunt skivad chili och purjolök. Garnera ev med koriander.
ANANAS OCH KOKOSFLAKES
Snabb och enkel risrätt med exotiska smaker. Bara att steka kycklingfärs, blanda med kokt ris och toppa med ananas, kokos och chili.
2 portioner
1 dl basmatiris
1 morot
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
200 g kycklingfärs
1 msk smör
1 msk finriven färsk ingefära
1 msk sriracha (chilisås)
1 msk soya
1 tsk socker
Servering:
1/4 färsk ananas
½ dl rostade kokoschips
½ färsk röd chilifrukt
litet av det finstrimlade gröna på purjolöken
ev färsk koriander
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skala och riv moroten grovt. Ansa, skölj och skiva purjolöken fint. Skala och finriv vitlöken. Stek färsen smulig och klar i smöret. Tillsätt morot, purjolök, vitlök och ingefära. Stek tills löken mjuknat och fått litet färg. Smaksätt med sriracha, soya och socker.
Vänd ned det kokta riset. Toppa ris och kycklingfärs med bitar av ananas, kokosflakes, tunt skivad chili och purjolök. Garnera ev med koriander.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar