PASTA MED MASCARPONE, VALNÖTTER
OCH RUCOLA
Pasta med krämig ostsås av mascarpone, vitt vin, parmesan och vitlök. Strö över litet valnötter, rucola och ringla över litet olivolja. Lättlagat, snabbt och alltid lika gott.
4 portioner
400 g valfri pasta
1 liten schalottenlök
1 klyfta vitlök, finhackad
4 msk olivolja
2 dl vitt matlagningsvin
50 g rucolasallad
1 dl riven parmesan, gärna långlagrad
70 g valnötter, brutna i bitar
100 g mascarpone
salt, svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs lök och vitlök i olja utan att de tar färg. Häll på vin och låt koka i några minuter. Rör ned ostarna och låt sjuda till en slät sås. Smaka av med litet salt och svartpeppar.
Blanda med den nykokta pastan och strö över valnötter, rucola, parmesan och litet ringlad olivolja.
OCH RUCOLA
Pasta med krämig ostsås av mascarpone, vitt vin, parmesan och vitlök. Strö över litet valnötter, rucola och ringla över litet olivolja. Lättlagat, snabbt och alltid lika gott.
4 portioner
400 g valfri pasta
1 liten schalottenlök
1 klyfta vitlök, finhackad
4 msk olivolja
2 dl vitt matlagningsvin
50 g rucolasallad
1 dl riven parmesan, gärna långlagrad
70 g valnötter, brutna i bitar
100 g mascarpone
salt, svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs lök och vitlök i olja utan att de tar färg. Häll på vin och låt koka i några minuter. Rör ned ostarna och låt sjuda till en slät sås. Smaka av med litet salt och svartpeppar.
Blanda med den nykokta pastan och strö över valnötter, rucola, parmesan och litet ringlad olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar