måndag 24 augusti 2020

Pasta med mascarpone, valnötter och rucola

PASTA MED MASCARPONE, VALNÖTTER 
OCH RUCOLA

Pasta med krämig ostsås av mascarpone, vitt vin, parmesan och vitlök. Strö över litet valnötter, rucola och ringla över litet olivolja. Lättlagat, snabbt och alltid lika gott.

4 portioner

400 g valfri pasta
1 liten schalottenlök
1 klyfta vitlök, finhackad
4 msk olivolja
2 dl vitt matlagningsvin
50 g rucolasallad
1 dl riven parmesan, gärna långlagrad
70 g valnötter, brutna i bitar
100 g mascarpone
salt, svartpeppar


Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs lök och vitlök i olja utan att de tar färg. Häll på vin och låt koka i några minuter. Rör ned ostarna och låt sjuda till en slät sås. Smaka av med litet salt och svartpeppar.

Blanda med den nykokta pastan och strö över valnötter, rucola, parmesan och litet ringlad olivolja.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar