söndag 23 augusti 2020

Bakad potatis med krämig kycklingröra

BAKAD POTATIS MED KRÄMIG KYCKLINGRÖRA

Krämig och lite lättare kycklingröra smaksatt med rödlök, parmesanost och färska örter. Servera i bakad potatis med en sallad till.

2 portioner

500 g bakpotatisar
35 g sallad
250 g tomater

Kycklingröra:
1 grillad kycklingklubba
½ liten rödlök
1 dl lätt-crème fraîche
1 msk majonnäs
25 g finriven parmesanost
½ dl blandade hackade färska örter,
t ex timjan, gräslök och basilika
salt, peppar


Sätt ugnen på 225°.

Picka potatisen och tillaga den i ugnen 45 - 60 minuter.

Kycklingröra:
Plocka kycklingköttet från benet, släng skinnet. Finhacka löken. Blanda crème fraîche, majonnäs, parmesan, lök och örter. Smaka av med salt och peppar och vänd ned kycklingen.

Skär ett kryss i potatisarna och klicka i kycklingröran. Servera med sallad och tomater.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar