FRANSK BÖNGRYTA
Bönor, lök och potatis samsas i en buljong med både vin och crème fraîche.
6 portioner
1 msk olivolja
200 g rotselleri, fintärnad
400 g potatis, tärnad
1 gul lök i klyftor
2 finhackade vitlöksklyftor
5 dl vatten
2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraîche
400 g kidneybönor på burk
1 dl soltorkade tomater
1 msk hackad färsk timjan
+ till garnering
2 krm cayennepeppar
Topping:
krutonger
delade körsbärstomater
Hetta upp en gryta med oljan. Stek rotselleri, potatis, lök och vitlök ca 2 minuter utan att de får ta färg. Slå på vatten och vin och smula ned buljongtärningarna. Låt koka under lock 20 minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna, rör om och låt sjuda tills allt är varmt. Toppa med krutonger och tomater.
Bönor, lök och potatis samsas i en buljong med både vin och crème fraîche.
6 portioner
1 msk olivolja
200 g rotselleri, fintärnad
400 g potatis, tärnad
1 gul lök i klyftor
2 finhackade vitlöksklyftor
5 dl vatten
2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraîche
400 g kidneybönor på burk
1 dl soltorkade tomater
1 msk hackad färsk timjan
+ till garnering
2 krm cayennepeppar
Topping:
krutonger
delade körsbärstomater
Hetta upp en gryta med oljan. Stek rotselleri, potatis, lök och vitlök ca 2 minuter utan att de får ta färg. Slå på vatten och vin och smula ned buljongtärningarna. Låt koka under lock 20 minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna, rör om och låt sjuda tills allt är varmt. Toppa med krutonger och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar