SMÖRSTEKT TORSK MED PEPPARROTSSÅS
4 portioner
600 g torskfilé, färsk eller fryst och tinad
salt
1 dl vetemjöl
3 msk smör
1 msk olja
Gurksallad:
1 gurka
½ rödlök
½ dl vatten
2 tsk ättiksprit (12%)
1 msk honung
½ dl hackad dill
salt
Pepparrotssås:
2 dl gräddfil
2 msk färsk, finriven pepparrot
salt
socker
Skär gurkan i remsor på längden med en osthyvel. Skiva rödlöken tunt. Blanda vatten, ättiksprit och honung till en dressing. Vänd ihop dressingen med gurka, rödlök och dill. Smaka av med salt.
Rör ihop gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och en nypa socker.
Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl. Smält smör med olja i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i fisken, sänk värmen och stek 2 - 3 minuter per sida.
Servera med gurksallad, pepparrotssås och kokt potatis.
4 portioner
600 g torskfilé, färsk eller fryst och tinad
salt
1 dl vetemjöl
3 msk smör
1 msk olja
Gurksallad:
1 gurka
½ rödlök
½ dl vatten
2 tsk ättiksprit (12%)
1 msk honung
½ dl hackad dill
salt
Pepparrotssås:
2 dl gräddfil
2 msk färsk, finriven pepparrot
salt
socker
Skär gurkan i remsor på längden med en osthyvel. Skiva rödlöken tunt. Blanda vatten, ättiksprit och honung till en dressing. Vänd ihop dressingen med gurka, rödlök och dill. Smaka av med salt.
Rör ihop gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och en nypa socker.
Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl. Smält smör med olja i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i fisken, sänk värmen och stek 2 - 3 minuter per sida.
Servera med gurksallad, pepparrotssås och kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar