FRÄSCH ANANASSORBET
Festa till det med en fräsch och läskande ananassorbet.
4 personer
3 msk socker
5 msk vatten
pressad saft av 2 citroner
425 g krossad ananas i juice
1 äggvita
Servering:
2 passionsfrukter
Blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt småputtra ett par minuter tills det tjocknat något. Ta kastrullen från värmen och låt svalna helt. Mixa sockerlag och krossad ananas med spad väl, annars blir sorbeten trådig.
Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ned den i ananasblandningen.
Med glassmaskin:
Kör smeten 20 minuter och låt sorbeten stå i frysen minst 2 timmar.
Utan glassmaskin:
Lägg sorbeten i en burk med lock och låt stå i frysen ca 3 timmar. Rör i smeten några gånger för att undvika iskristaller.
Servering:
Ta fram sorbeten ur frysen 20 minuter före servering. Garnera med passionsfrukt.
Festa till det med en fräsch och läskande ananassorbet.
4 personer
3 msk socker
5 msk vatten
pressad saft av 2 citroner
425 g krossad ananas i juice
1 äggvita
Servering:
2 passionsfrukter
Blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt småputtra ett par minuter tills det tjocknat något. Ta kastrullen från värmen och låt svalna helt. Mixa sockerlag och krossad ananas med spad väl, annars blir sorbeten trådig.
Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ned den i ananasblandningen.
Med glassmaskin:
Kör smeten 20 minuter och låt sorbeten stå i frysen minst 2 timmar.
Utan glassmaskin:
Lägg sorbeten i en burk med lock och låt stå i frysen ca 3 timmar. Rör i smeten några gånger för att undvika iskristaller.
Servering:
Ta fram sorbeten ur frysen 20 minuter före servering. Garnera med passionsfrukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar