fredag 12 maj 2017

Kyckling i röd curry

KYCKLING I RÖD CURRY

4 portioner

Ca 600 g kycklinglårfilé
smör eller olja till stekning
2 vitlöksklyftor
1 - 2 msk röd currypasta
saft av 1 - 2 limefrukter samt
finrivet skal av 1 lime
3/4 burk kokosmjölk, ca 300 g
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten

Garnering:
koriander
röd pepparfrukt eller paprika, som är litet mildare


Strimla kycklingen och bryn den snabbt i matfett i en het panna. Krydda med salt och finriven vitlök. Tillsätt currypasta, limesaft och -skal, kokosmjölk och buljong. Låt puttra ihop 6 - 8 minuter tills kycklingen precis är klar.

Ett bra tips: När kycklingen är klar, ta upp kycklingbitarna med hålslev och låt såsen koka ytterligare tills den tjocknar. Lägg tillbaka kycklingbitarna och sjud upp. Eller red av såsen till önskad konsistens och smaka av med kryddor.

Garnera med koriander och tunna skivor röd pepparfrukt eller paprika. Servera med kokt ris och en sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar