lördag 12 september 2015

Vinbärsglass med kolasås

VINBÄRSGLASS MED KOLASÅS

Syrlig vinbärsglass passar bra ihop med len kolasås.

500 g vaniljglass
3/4 dl vinbärssylt
några klasar vinbär till servering

Kolasås:
1 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 nypa salt
1 klick smör eller margarin


Låt glassen stå i rumstemperatur en stund så att den blir mjuk. Rör ihop den med sylten och frys om minst 2 timmar, helst över natten.

Koka en kolasås genom att blanda grädde, socker och sirap och koka ca 20 minuter tills den börjar tjockna. Testa genom att hälla en tsk sås på ett fat. Dra fingret genom såsen och kolla att den är lagom tjock. Rör därefter i salt och matfett.

Servera glassen med kolasåsen (varm, kall eller ljummen) och toppa med färska vinbär.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar