BAKADE ROTSAKER MED ÄDELOST
Varva de varma rotsakerna på ett stort serveringsfat och toppa med pancetta, ost som får smälta litet och valnötter som ger tugg.
4 portioner
1 kg gulbetor
1 knippa morötter, ca 700 g
500 g småpotatis
2 msk olja
salt, peppar
160 g rökt tärnad pancetta
eller sidfläsk
salt, peppar
Örtsås:
1 kruka koriander
1 dl persilja
1 vitlöksklyfta
saft och det yttersta finrivna skalet
av ½ citron
½ dl olja
½ tsk dijonsenap
1 tsk spiskummin
1 tsk vinäger
2 msk mango chutney
1 nypa salt
Till servering:
70 g mangoldblad
70 g spenatblad
40 g rucolablad
100 g blåmögelost, t ex Saint Agur
50 g valnötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala betorna och skär dem i klyftor. Tvätta och halvera de små potatisarna. Tvätta och ansa morötterna och dela dem på hälften. Lägg rotfrukter och potatis i en bunke och häll över olja, salt och peppar. Blanda väl. Lägg rotfrukterna i en ugnsform och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter tills betorna är mjuka. Stek under tiden sidfläsket eller pancettan.
Stavmixa ihop ingredienserna till örtsåsen och smaka av med salt.
Skölj, torka och blanda mangold, spenat och rucola. Varva de varma rotfrukterna på ett stort fat och strö över stekt sidfläsk, bitar av ädelost och smulade valnötter. Servera med bladsallad, örtsås och gärna ett brytbröd.
Varva de varma rotsakerna på ett stort serveringsfat och toppa med pancetta, ost som får smälta litet och valnötter som ger tugg.
4 portioner
1 kg gulbetor
1 knippa morötter, ca 700 g
500 g småpotatis
2 msk olja
salt, peppar
160 g rökt tärnad pancetta
eller sidfläsk
salt, peppar
Örtsås:
1 kruka koriander
1 dl persilja
1 vitlöksklyfta
saft och det yttersta finrivna skalet
av ½ citron
½ dl olja
½ tsk dijonsenap
1 tsk spiskummin
1 tsk vinäger
2 msk mango chutney
1 nypa salt
Till servering:
70 g mangoldblad
70 g spenatblad
40 g rucolablad
100 g blåmögelost, t ex Saint Agur
50 g valnötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala betorna och skär dem i klyftor. Tvätta och halvera de små potatisarna. Tvätta och ansa morötterna och dela dem på hälften. Lägg rotfrukter och potatis i en bunke och häll över olja, salt och peppar. Blanda väl. Lägg rotfrukterna i en ugnsform och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter tills betorna är mjuka. Stek under tiden sidfläsket eller pancettan.
Stavmixa ihop ingredienserna till örtsåsen och smaka av med salt.
Skölj, torka och blanda mangold, spenat och rucola. Varva de varma rotfrukterna på ett stort fat och strö över stekt sidfläsk, bitar av ädelost och smulade valnötter. Servera med bladsallad, örtsås och gärna ett brytbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar