TRATTKANTARELLSOPPA MED BLÅMÖGELOST
En härlig svampsoppa med smak av blåmögelost och portvin.
4 portioner
1 l färska trattkantareller
eller 2 dl frysta, förvällda
1 schalottenlök
2 msk smör eller margarin
½ dl vetemjöl
1 l kycklingbuljong från fond
1 msk tomatpuré
2 msk blåmögelost
2 msk rött portvin
1½ dl vispgrädde
salt, peppar
Garnering:
2 msk hackad persilja
Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en gryta med matfett tills det mesta av vattnet kokat in. Tillsätt mjölet och rör om under tiden buljongen tillsätts. Koka upp och tillsätt tomatpuré, blåmögelost, portvin och grädde. Låt soppan sjuda 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar och garnera med persilja.
Servera soppan med t ex gratinerade ostsmörgåsar.
En härlig svampsoppa med smak av blåmögelost och portvin.
4 portioner
1 l färska trattkantareller
eller 2 dl frysta, förvällda
1 schalottenlök
2 msk smör eller margarin
½ dl vetemjöl
1 l kycklingbuljong från fond
1 msk tomatpuré
2 msk blåmögelost
2 msk rött portvin
1½ dl vispgrädde
salt, peppar
Garnering:
2 msk hackad persilja
Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en gryta med matfett tills det mesta av vattnet kokat in. Tillsätt mjölet och rör om under tiden buljongen tillsätts. Koka upp och tillsätt tomatpuré, blåmögelost, portvin och grädde. Låt soppan sjuda 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar och garnera med persilja.
Servera soppan med t ex gratinerade ostsmörgåsar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar