måndag 7 september 2015

Dagens recept: Pulled pork med supersmaker

DAGENS RECEPT 15-09-06


PULLED PORK MED SUPERSMAKER

Sriracha är en thailändsk chilisås gjord på chili, vinäger, vitlök, socker och salt. Hittar du den inte kan den lätt ersättas med vanlig chilisås.

4 personer

Ca 2 kg fläskkarré med ben
2 msk garam masala
1 tsk grovkrossad svartpeppar
2 tsk salt
½ dl japansk soya
1 msk sriracha, harissa, pasta
eller vanlig chilisås
1 msk olja
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 lagerblad
ca 2 dl kalvbuljong


Sätt ugnen på 150 grader.

Rör ihop de torra kryddorna. Tillsätt soya, sriracha och matolja och blanda väl. Gnid in köttet runtom med kryddblandningen och lägg det i en ugnsfast form.

Skala den gula löken och dela dem i fyra bitar vardera samt skala och krossa vitlöksklyftorna lätt. Lägg löksorterna tätt intill köttet, lägg på lagerblad och ös över buljongen. Täck slutligen formen och placera i mitten av ugnen. Ugnsstek 3 - 4 timmar eller tills köttet känns gaffelmört, d v s gå lätt att ta isär med gaffel.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar