DAGENS RECEPT 15-09-06
PULLED PORK MED SUPERSMAKER
Sriracha är en thailändsk chilisås gjord på chili, vinäger, vitlök, socker och salt. Hittar du den inte kan den lätt ersättas med vanlig chilisås.
4 personer
Ca 2 kg fläskkarré med ben
2 msk garam masala
1 tsk grovkrossad svartpeppar
2 tsk salt
½ dl japansk soya
1 msk sriracha, harissa, pasta
eller vanlig chilisås
1 msk olja
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 lagerblad
ca 2 dl kalvbuljong
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör ihop de torra kryddorna. Tillsätt soya, sriracha och matolja och blanda väl. Gnid in köttet runtom med kryddblandningen och lägg det i en ugnsfast form.
Skala den gula löken och dela dem i fyra bitar vardera samt skala och krossa vitlöksklyftorna lätt. Lägg löksorterna tätt intill köttet, lägg på lagerblad och ös över buljongen. Täck slutligen formen och placera i mitten av ugnen. Ugnsstek 3 - 4 timmar eller tills köttet känns gaffelmört, d v s gå lätt att ta isär med gaffel.
PULLED PORK MED SUPERSMAKER
Sriracha är en thailändsk chilisås gjord på chili, vinäger, vitlök, socker och salt. Hittar du den inte kan den lätt ersättas med vanlig chilisås.
4 personer
Ca 2 kg fläskkarré med ben
2 msk garam masala
1 tsk grovkrossad svartpeppar
2 tsk salt
½ dl japansk soya
1 msk sriracha, harissa, pasta
eller vanlig chilisås
1 msk olja
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 lagerblad
ca 2 dl kalvbuljong
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör ihop de torra kryddorna. Tillsätt soya, sriracha och matolja och blanda väl. Gnid in köttet runtom med kryddblandningen och lägg det i en ugnsfast form.
Skala den gula löken och dela dem i fyra bitar vardera samt skala och krossa vitlöksklyftorna lätt. Lägg löksorterna tätt intill köttet, lägg på lagerblad och ös över buljongen. Täck slutligen formen och placera i mitten av ugnen. Ugnsstek 3 - 4 timmar eller tills köttet känns gaffelmört, d v s gå lätt att ta isär med gaffel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar