DAGENS RECEPT 15-08-06
FRANSK LAXGRYTA
En läcker liten pot-au-feu-gryta som jag tyvärr måste hålla mig borta från. O dessa orättvisor i världen!
4 portioner
200 g babymorötter
400 - 600 g potatis
4½ dl vatten
2 tärningar fiskbuljong
1 liten purjolök
200 g cocktailtomater
600 - 800 g laxfilé
Topping:
2 dl crème fraîche
2 msk dijonsenap
1 tsk dragon
Skala morötter och potatis och dela dem i mindre bitar. Koka upp vatten och buljongtärningar, lägg i rotfrukterna och låt dem koka mjuka ca 10 minuter. Skölj och skär purjolöken i grova bitar och dela tomaterna om de är stora.
Skär laxen i 2 x 2 cm stora kuber och lägg dem i den heta buljongen. Låt sjuda ett par minuter och vänd sedan i lök och tomater. Låt allt bli varmt.
Topping:
Blanda samman crème fraîche, senap och dragon.
Servera grytan i portionsskålar med en klick topping.
FRANSK LAXGRYTA
En läcker liten pot-au-feu-gryta som jag tyvärr måste hålla mig borta från. O dessa orättvisor i världen!
4 portioner
200 g babymorötter
400 - 600 g potatis
4½ dl vatten
2 tärningar fiskbuljong
1 liten purjolök
200 g cocktailtomater
600 - 800 g laxfilé
Topping:
2 dl crème fraîche
2 msk dijonsenap
1 tsk dragon
Skala morötter och potatis och dela dem i mindre bitar. Koka upp vatten och buljongtärningar, lägg i rotfrukterna och låt dem koka mjuka ca 10 minuter. Skölj och skär purjolöken i grova bitar och dela tomaterna om de är stora.
Skär laxen i 2 x 2 cm stora kuber och lägg dem i den heta buljongen. Låt sjuda ett par minuter och vänd sedan i lök och tomater. Låt allt bli varmt.
Topping:
Blanda samman crème fraîche, senap och dragon.
Servera grytan i portionsskålar med en klick topping.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar