DAGENS RECEPT 15-07-17
CLUBSANDWICH
En härlig macka att ta med till stranden eller utflykten eller vart man nu tar vägen en sommar-och-semester-fredag!
4 portioner
2 kycklingfiléer, ca 300 g
smör eller margarin till stekning
1 pkt bacon, 140 g
2 tomater
1 avocado
1 liten rödlök
12 skivor formbröd
2 dl crème fraîche tomat & basilika
sallad
Banka ut kycklingfiléerna något. Krydda med salt och peppar och stek i matfett i en stekpanna ca 6 minuter per sida.
Dela baconskivorna och knaperstek dem. Låt rinna av på hushållspapper. Skär kyckling, tomater, avocado och rödlök i tunna skivor. Rosta brödet lätt och låt det svalna. Bred crème fraîche på brödskivorna och lägg ihop dem med sallad, kyckling, bacon, avocado, rödlök och tomat. Pressa ihop bröden och dela mackorna på diagonalen till trekanter. Stick i tandpetare.
Tänk på att packa in dem ordentligt, t ex i aluminiumfolie, och glöm inte kylväskan!
CLUBSANDWICH
En härlig macka att ta med till stranden eller utflykten eller vart man nu tar vägen en sommar-och-semester-fredag!
4 portioner
2 kycklingfiléer, ca 300 g
smör eller margarin till stekning
1 pkt bacon, 140 g
2 tomater
1 avocado
1 liten rödlök
12 skivor formbröd
2 dl crème fraîche tomat & basilika
sallad
Banka ut kycklingfiléerna något. Krydda med salt och peppar och stek i matfett i en stekpanna ca 6 minuter per sida.
Dela baconskivorna och knaperstek dem. Låt rinna av på hushållspapper. Skär kyckling, tomater, avocado och rödlök i tunna skivor. Rosta brödet lätt och låt det svalna. Bred crème fraîche på brödskivorna och lägg ihop dem med sallad, kyckling, bacon, avocado, rödlök och tomat. Pressa ihop bröden och dela mackorna på diagonalen till trekanter. Stick i tandpetare.
Tänk på att packa in dem ordentligt, t ex i aluminiumfolie, och glöm inte kylväskan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar