DAGENS RECEPT 15-05-27
FALUKORVSLÅDA
Du kära gamla falukorv, vem kan väl någonsin bli trött på dig på allvar? Du är mångsidigheten personifierad! Tänk så många gånger du räddat matfantasin och sett till att middagen ändå kommit på bordet när inspirationen varit lika chanslös som en snöboll i Sahara. Och här är du igen, i en ny skepnad.
4 portioner
800 g falukorv, helst Härrydas eller Per i Vikens korv
1 liten purjolök
1 stor gul lök
1 knippe persilja
1 saltgurka
1 dl osötad senap
3 dl matyoghurt
1 dl chilisås
200 g riven västerbottenost
salt, peppar
Snitta korven på längden och lägg den i en ugnssäker form. Skölj och skiva purjolöken och skiva och hacka den gula löken. Blanda och fyll korven med lökhacket.
Hacka persiljan, tärna gurkan fint och blanda med senap, yoghurt och chilisås. Klicka över löken, strö på osten och gratinera i 200 grader ca 20 minuter.
FALUKORVSLÅDA
Du kära gamla falukorv, vem kan väl någonsin bli trött på dig på allvar? Du är mångsidigheten personifierad! Tänk så många gånger du räddat matfantasin och sett till att middagen ändå kommit på bordet när inspirationen varit lika chanslös som en snöboll i Sahara. Och här är du igen, i en ny skepnad.
4 portioner
800 g falukorv, helst Härrydas eller Per i Vikens korv
1 liten purjolök
1 stor gul lök
1 knippe persilja
1 saltgurka
1 dl osötad senap
3 dl matyoghurt
1 dl chilisås
200 g riven västerbottenost
salt, peppar
Snitta korven på längden och lägg den i en ugnssäker form. Skölj och skiva purjolöken och skiva och hacka den gula löken. Blanda och fyll korven med lökhacket.
Hacka persiljan, tärna gurkan fint och blanda med senap, yoghurt och chilisås. Klicka över löken, strö på osten och gratinera i 200 grader ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar